Pakendikeskuse seintele loodi tänavakunsti

Enne kui Suur-Sõjamäel asuva Epler & Lorenzi jäätmejaama ulatusliku põlengu tõttu kahjustatud Pakendikeskuse laohoones algavad taastamistööd, korraldas Pakendikeskus koostöös Colorees Art kunstnike Vahur Agari ja Helena Hanniga tänavakunsti aktsiooni. 

20.-24. juuli jooksul jättis Pakendikeskuse lao seintele oma jälje ühiskollaažina 102 tänavakunstnikku Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Ukrainast, Prantsusmaalt, Hollandist ja Tšiilist. Etteantud teema ja võistlusmoment puudus ning kunstnikud said enda loovust vabalt soovitud viisil väljendada. 

Aktsioon on ajaloos ainulaadne, sest varem ei ole Eestis ega lähiriikides ühe seina peale korraga nii palju erineva stiili ja tasemega kunstnikke kunagi joonistanud. Sündmus oli lisaks hea võimalus kunstnikel omavahel tuttavamaks saada ja kogemusi vahetada. 

Sündmuse käigus maaliti 765m2 seinapinda kasutades selleks 900-1000 aerosooli. Söödi ära 5,85m2 jagu pitsat. Joodi umbes 900 jooki. 

Vaata ekslusiivset galeriid: siit 

Tänavakunst on kaduv kunst ja nähtav Suur-Sõjamäel Pakendikeskuse hoone tee poolsel seinal kuni uue lao ehituseni. Pakendikeskus tänab südamest kõiki tänavakunstnikke, kes selle hullu ideega kaasa tulid ja oma loovust seinal väljendasid.